fbpx
Šilo Krk | Besplatne fotografije za iznajmljivače apartmana by Silvije Volarić
2082
post-template-default,single,single-post,postid-2082,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Silo-Krk-Croatia-photographer-Silvije-Volaric-114

Šilo Krk – besplatne fotografije za iznajmljivače apartmana

Poštovani iznajmljivači apartmana u Šilu,

niže na ovoj stranici nalaze se fotografije mjesta. Snimio sam ih su u srpnju 2016. godine. Ako vam se sviđaju, slobodno ih preuzmite, besplatne su za vas i  možete ih koristiti u vlastite promotivne svrhe gdje god se oglašavate.
Jedini uvjet je da ih koristite takve kakve jesu, a to znači da ih ne izrezujete niti uklanjate moj logo koji se nalazi dolje u kutu i ne smeta vizualnom dojmu fotografije. I naravno podrazumijeva se da ako ih ja već dijelim, ne smijete ih (pre)prodavati.
Preuzimate ih tako da kliknete na fotografiju koju želite preuzeti, tad vam se prikaže velika  fotografija i onda kliknete desnim klikom miša na nju i odaberete opciju “save image as..” odnosno “snimi kao..” te ju spremite na svoje računalo.

Obzirom da su fotografija, web dizajn i marketing moj posao, moja strast, želio bih ovom prilikom, a na temelju dosadašnjeg iskustva, podijeliti s vama razmišljanja o promoviranju apartmana i ponuditi vam neke svoje ideje. Biti će mi drago ako mi pošaljete mejlom vaše mišljenje, bez obzira slagali se samnom ili imali suprotan stav. Neka vas ne buni to što su ovdje, na mojem webu, osim ovog članka samo vjenčanja. To je zato što je ovo nova (obnovljena) web stranica, još je u izgradnji, a fotografiranje vjenčanja  je uz gastronomiju i turizam moj fotografski fokus i njih sam prvo objavio na webu, sve ostalo slijedi uskoro. Također u izgradnji je i moja nova web stranica posvećena web dizajnu i marketingu http://webstranice.info

Često se susretnem sa….

Web stranica za apartman(e) mi ne treba!
Apsolutno točno – ako ste tako odlučili, ali to znači da ste potpuno zadovoljnji bukiranjem. Jeste li stvarno zadovoljni ili smatrate da bi moglo i malo bolje? Booking.com, Facebook, Airbnb, Apartmanija, Njuškalo… ukratko sve socijalne mreže, svi booking servisi i svi turistički portali na kojima možete staviti svoje oglase, kontakte, promo fotografije i dr. nisu zamjena za vašu web stranicu. Svaki od njih je fokusiran na jednu zadaću, a to znači da svakome od njih nešto nedostaje, odnosno kad bi ih mogli spojiti – a ne možete, svi zajedno bi imali mogućnost/vrijednost koju ima web stranica. Web stranica je vaš poslovni izlog. Web stranica je vaša osobna priča koju želite ispričati gostima. Web stranica govori o vama, a gosti žele čuti o vama jer oni (većina) ne bukiraju kvadrate smještaja – bitni su im detalji. Web stranica omogućava vam da ispričate sve što želite na način koji želite. Kvalitetna web stranica izvojiti će vas od mase oglašenih smještajnih kvadrata na internet portalima. S  pravom web stranicom ili ćete dobiti više gostiju ili ćete postići veću cijenu ili ćete privući kvalitetnije goste ili ćete produžiti sezonu ili će vas rasteretiti posla oko bukiranja ili sve to zajedno. Vašu web stranicu može posjetiti svatko iz bilo kojeg dijela svijeta – dovoljan je mobitel, a to znači da vi nemate više za konkurenciju vašeg susjeda koji također iznajmljuje apartmane, postali ste konkurentni na svjetskom tržištu – može vas “izguglati” svatko. Nije pretjerivanje, ali da svedemo stvar na potpuno praktičan dio – postali ste konkurentni na cijelom Jadranu.

Imamo slike, fotografirali smo sami mobitelom!
Jesu li možda malo tamne? Izgleda li apartman, soba, kuća, vrt privlačno? Izgledaju li kao u stvarnosti, gledajući golim okom ili malo lošije od toga ili malo bolje od toga? Profesionalni fotograf za apartmane nema samo bolji foto aparat od vas koji radi bolje fotografije, nije tajna ni u fotoshopu i obradi, pravi fotograf zna kako prikazati vaš smještaj u najboljem svjetlu. On zna što vašeg gosta interesira, što gost traži i kako razmišlja. Ne dobijete od profesionalca hrpu nabacanih fotografija, već dobijete nekolicinu u cjelinu povezanih fotografija – taman koliko treba – ni premalo ni previše – zaokruženu priču sa širom slikom i detaljima.  Tko jednom iskusi uslugu profesionalnog fotografiranja apartmana, ne upušta se više u fotografiranje mobitelom.

Fotografiranje apartmana i web stranica nepotreban su mi trošak!
Jesu ako tako gledate, odnosno ako ne očekujete ništa od njih. Fotografije i web vaš su marketing – glavni i osnovni marketing. Vaš potencijalni gost na badnju večer dok vani pada snijeg pregledava fotografije apartman i odlučuje kojeg će bukirati za ljetovanje. U tom trenutku fotografije koje ste objavili jedini su vaš “mamac”. Želite li najbolji mogući, dovoljno dobar, osrednji, loš ili nikakav marketing – odabir je na vama. Između nikakvog i vrhunskog marketinškog materijala obično se krije iznos u visini od prosječno dva-tri dana godišnje najma vašeg aprtmana. Je li to veliki ulog u marketing? Jeste li spremni toliko uložiti?

Kad bi trebalo obaviti fotografiranje apartmana?
U srcu sezone. Pola sata prije nego uđu gosti u njih. Profesionalni fotograf dočarati će ono veselje koje gost ugleda nakon što je stigao s dugotrajnog puta. Želite li oglašavati sa slikama fotografiranim u zimi, kad se kroz prozor vidi golo granje, u sobi sunca nema, a dvorište je bez cvijeća i u takvom stanju da ga niti ne želite pokazivati?

Web stranicu bi radili na jesen ili u zimi, kad bude manja gužva, kad nije sezona…
U jesen, a pogotovo u zimi već traju bukiranja za iduće ljeto. Web stranica se radi mjesec, dva, tri. Onda treba još neko vrijeme da to Google “proguta”. Gubite još jednu sezonu za marketing s web stranicom ako u ljetu čekate zimu. Pravo vrijeme za početi izradu web stranice je isti dan kad se odlučite da ju želite. Za marketing, za bukiranje, sezona traje cijelu godinu i zato što prije krenete – to bolje.

Interesira nas koliko bi koštalo profesionalno fotografiranje i web stranica za aprtmane.
Kontaktirajte me telefonom 098/98 28 468 ili emailom silvije.v@gmail.com . Rado ću vas saslušati, reći svoj prijedlog i dati ponudu. Svaki iznajmljivač ima drukčiju priču, drukčija očekivanja od web stranice i drukčije mogućnosti oglašavanja, a to onda znači različit posao i različitu cijenu. Naravno poslati ću vam i linkove na projekte koje sam radio te na tim živim primjerima ukazati što se događalo nakon njihove objave i kakvi su rezultati do danas.

Primjer fotografiranja aprtmana
Apartman koji sam fotografirao u Šilu 2017. godine možete vidjeti klikom OVDJE.

S poštovanjem,

Silvije Volarić