fbpx
Šaptač konjima - Silvije Volaric
4541
post-template-default,single,single-post,postid-4541,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.2,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
Ranch Chivas

Šaptač konjima

Tijekom ljeta 2017. u nekoliko navrata posjetio sam Ranch Chivas, u malom mjestu Željeznica u Zagorju. I ne samo Chivas nego i neke druge “rančeve” u okolici do koji se dojaše kroz fenomenalnu priodu, a onda se tamo uživa u hrani, tišini ili dobrom društvu.

Vlasnik ranča Tomislav Marčenić drži na imanju nekoliko konja s kojima nudi jednodnevna i višednevna jahanja po Zagorju. Ima i apartman za nekoliko osoba s punim pansionom ili si možeš sam nabrati ručak na njegovom vrtu i guštajući skuhati, a ako imaš svog konja i on može dobiti fini smještaj. Tomislavov odnos prema konjima je iz naslova ovog bloga – on je šaptač konjima.

Tomislav nije Zagorec, ali se dotepel v Željeznicu sa svojim konjima nimalo slučajno. Idilično mjestašce. Čas misliš da si u ravnoj Slavoniji, a onda ti iza čoška pred očima iskoči neki mali “alpski” vrhunac. Vode ima još pitke u potocima. Ludnica za jahače, a i za konje. To je ono mjesto gdje kad dođeš poželiš nikad ne otići doma, a realno, kad se malo zamisliš, shvatiš da bi krepao od neimanja što raditi. Znači – savršen odmor.

Fotografirao sam, snimao filmove za potrebe web stranice i socijalnih mreža ranča Chivas. Ovdje stavljam nekolko fotografija, uglavnom portreta, a više svega možete vidjeti na web stranici ranča Chivas:  http://ranch-chivas.com